Temperaturen omhoog: klustijd!

Misschien verwacht je het niet als je door je bedruppelde ramen naar buiten kijkt, maar de hogere temperaturen komen er toch langzaam maar zeker aan. Voor veel mensen het sein om eens goed te gaan klussen in en om huis zonder het koud te krijgen.

Lekker

Wie aan de slag gaat nu het buiten aangenamer wordt, doet dat omdat het bijvoorbeeld fijn is om de deuren open te kunnen houden (voorjaarsschoonmaak, muren verven, zaag- en breekwerk), een gat in de muur willen maken voor aanbouw, verbouw, verbetering of gewoon omdat het lekker is om juist nu de tuin eens goed aan te pakken.

Check verzekering

Wat je ook doet, zoek uit, met name bij ingrijpende klussen en verbouwingen, of je verzekeraar bijspringt als er iets niet helemaal zoals gepland verloopt. Niet alle opstalverzekeringen dekken dit soort schades. Of diefstal van materiaal op de bouwplaats. En wat te denken van het gemakkelijk binnen kunnen lopen als een van de muren er uit ligt. Mensen met oog voor spullen van anderen weten dit soort plekken over het algemeen goed te waarderen. Check dit dus goed bij je verzekeraar of tussenpersoon. Beter een vraag te veel dan een schade te veel.

Klus top-10

Maar wat zijn nu zoals klussen die wij graag (laten) uitvoeren in en rondom huis? Verzekeraar Aegon zet de top 10 op de site met daarbij de opmerking of zo’n klus waardevermeerderend werkt, of het doe-het-zelfbaar is of niet en wat het zoal kost. En passant volgen er nog een paar tips. Wij pikken er een paar uit die volgens Aegon redelijk goed zelf te doen zijn, de rest is te vinden op de www.aegon.nl, zoek op ‘klussen’. 

1.      Schilderwerk. Is waardeverhogend, zeker als er kleuren worden gebruikt die lekker ‘mainstream’ zijn. Doe-het-zelvers moeten rekenen op materiaalkosten tussen de vijf en tien euro per vierkante meter.

2.      Nieuwe vloer leggen. Kan meehelpen aan waardevermeerdering, maar vloerkeuze is volgens de verzekeraar iets heel persoonlijks. Prijzen? Ondervloer zo’n tien tot twintig euro per vierkante meter, houten vloer tussen de veertig en negentig euro per vierkante meter, laminaat tussen tien en 35 euro per vierkante meter, tapijt tussen vijftien en zeventig euro per vierkante meter.

3.      Tuin aanleggen. Draagt bij aan verzorgde uitstraling en werkt daardoor waardevermeerderend. Hoewel ook hier persoonlijke smaak een rol speelt. Een tuinhuis plaatsen kan voordelig zijn, want het levert extra opslagruimte op. Paar prijzen: zand, 55 tot tachtig euro per vierkante meter, grasveld, vijf tot tien euro per vierkante meter, materiaal bestrating, vijftien tot 65 euro per vierkante meter.

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken