Door de rommel heen kijken

Wij geven als Garantiemakelaars vaak tips over hoe je je woning het beste kunt presenteren bij verkoop. Wanneer het huis aantrekkelijk oogt, zijn mogelijke kopers eerder ‘om’. Maar ook voor kijkers hebben we een paar tips.

Niet iedereen heeft de gelegenheid of het geld om een huis tiptop in orde te maken voor verkoop. Maar dat wil dan niet zeggen dat het een slecht huis is. Daarom moet je soms ‘door de rommel’ heen  kijken. Het huis kan immers een juweeltje zijn dat alleen nog een beetje polijstwerk nodig heeft. 

Een tip is om het verfwerk, hoe fel ook, gewoon te negeren. Let liever op de structuur en vorm van de ruimte, de plaatsing van de ramen en deuren, de mogelijkheden die de plek biedt voor jullie spullen. Schilderen is immers zo gebeurd. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor behangpatronen en vloerbedekkingsoorten die je wildste dromen te boven gaan. Let er niet op en probeer in te zien hoe de ruimte er uit ziet met jullie voorkeuren op wand en vloer.

Wanneer het raar ruikt in een huis is het een beetje oppassen geblazen. Houtrot- of schimmelgeur bijvoorbeeld duidt vaak op een ernstig probleem, maar veel andere ‘huisgeuren’ verdwijnen met de tijd of zijn te behandelen met een grondige schoonmaakbeurt. 

Zijn de muren en plafonds een beetje rafelig door loslatend stucwerk of structuurverf waarin geen structuur meer zit, weet dan dat een dagje klussen al veel kan betekenen. Zeker wanneer het huis toch leeg staat en een verfspettertje op de (nog niet gelegde) vloer niks uitmaakt.

Tot slot: ook de buitenkant van een huis is belangrijk. Maar laat je niet meteen negatief beïnvloeden als een huis niet ‘pakt’ wanneer je het de eerste keer ziet. Ook dit is namelijk vaak met een potje verf en een andere tuininrichting goed te verhelpen. 

Kortom: laat je niet te snel uit het veld slaan. Kijk vooral naar het karakter van een huis, zeker wanneer je een ouder huis ambieert. Dat je na de koop nog moet klussen of een aannemer over de vloer krijgt, weegt vaak niet op tegen het unieke van een ‘huis met ervaring’. 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken