Slimme woning

Presenteerde Funda onlangs – op papier – een woning die zo’n beetje voldoet aan alle woonwensen van woningzoekers , nu komt bouwer Dura Vermeer met de slimme woning. Nog mooier: de eerste twee versies er van verrijzen binnenkort in Rijswijk.

Zelflerend

IRIS is de naam. Volgens Dura Vermeer is het niet zomaar een huis met een hoop gadgets, maar een huis dat van zichzelf slim is. Op allerlei gebieden. IRIS moet het leven gemakkelijker, duurzamer, gezonder en veiliger maken door middel van een zelflerend systeem dat zich aanpast aan gedrag en leefpatronen van de bewoners.

Gezond

Alle sensoren, apparaten en apps die in de woning met elkaar verbonden zijn, wisselen allerlei informatie met elkaar uit. Bijvoorbeeld het continu meten van het binnenklimaat om dit op gezonde waardes te houden.

Veiligheid

Maar je kunt ook denken aan veiligheid. Met slim hang- en sluitwerk en camera’s hou je je woning veilig, ook als je er zelf niet bent. Sleutels om binnen te komen heb je niet meer nodig: de toegang wordt persoonsgebonden. Of is te regelen via de app. Op vakantie de plantenverzorger binnenlaten kan vanaf de andere kant van de wereld. Of je meldt hem of haar aan bij de personen die binnen mogen. Raam vergeten te sluiten? Met een druk op de knop in je app sluit IRIS ze voor je. Inbrekers in huis? IRIS waarschuwt je, net zoals wanneer een elektrisch apparaat dreigt te oververhitten. Eenvoudig.

Duurzaam

Ook duurzaamheid speelt een hele belangrijke rol voor IRIS. Vandaar dat de twee pilotwoningen gebouwd worden in wat nu al de duurzaamste wijk van Nederland wordt genoemd: de Tuinen van Sion in Rijswijk-Buiten. Zonnepanelen, warmtepomp en thuisbatterijen worden bijvoorbeeld verbonden met het zogenaamde ‘smart home’ systeem om onnodig energieverbruik te voorkomen. Tijdje weg? Een druk op de knop en de hele woning gaat in spaarstand. Genoeg energie opgewekt? Dan mag de wasmachine aan. Terwijl ondertussen de accu’s worden opgeladen voor de donkere uren van de dag. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Meer weten? Kijk op www.irishome.nl

 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken