Weet waar je woont

Weet jij waar je woont? Natuurlijk, je adres heb je zo opgesomd, maar weet je ook echt wat er allemaal in je buurt gebeurt? En hoe zit het als je gaat verhuizen? Al eens nagedacht of je potentiële nieuwe woning wel in een prettige omgeving staat?

Buurtwandeling

We raden het als Garantiemakelaar al veel langer aan: ben je op zoek naar een nieuwe woning, loop dan eens een keer overdag of wat later op de avond door de mogelijke nieuwe omgeving. Daar leer je een hoop van: hoe stil is het er, of juist niet, staan er veel of weinig auto’s geparkeerd in de straat, is het een doorgaande route tijdens spitsuur etc. 

Via internet

Voor wie dit te veel moeite is of wanneer het vanwege de afstand onhaalbare kaart is, zijn er nog meer opties. Via internet. Ook erg verhelderend als je al lang op hetzelfde plekje woont. Neem bijvoorbeeld de site rtlnieuws.nl/buurtfacts. Deze geeft zeer lokale info. Het laatste nieuws over de buurt, afgegeven vergunningen etc. Er is zelfs te zien welke 112-meldingen er actief zijn. Wie zijn of haar mailadres achter laat, wordt netjes op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen of nieuwe toevoegingen op de site.

75 kenmerken

Wil je meer weten over hoe de buurt is opgebouwd, surf dan naar een bijzondere site van het CBS, cbsinuwbuurt.nl. Hier kan iedereen grasduinen door niet minder dan 75 verschillende kenmerken van een buurt of hele gemeente. Hoeveel mensen er wonen, de culturele samenstelling van de wijk, wat de inwoners gemiddeld verdienen, hoeveel uitkeringsgerechtigden er wonen, hoeveel kinderen of ouderen, hoeveel auto’s er geregistreerd staan en ga zo maar door. Zelfs het aantal supermarkten in de buurt is er te vinden. Een groot deel van deze informatie tref je overigens ook aan op funda.nl.

Buurtberichten

Tot slot: wil je weten of je (nieuwe) buren een vergunningaanvraag hebben ingediend, meld je dan aan op overheid.nl voor de ‘Berichten over uw Buurt’, vooral nu gemeenten steeds vaker de publicaties in huis-aan-huisbladen skippen. 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken