Adempauze voor schuldenaren

De economische crisis zit nog vers in ons geheugen. Maar de weg naar boven lijkt ingezet. Toch profiteert niet iedereen. Nog altijd zijn er mensen die niet uit hun schulden komen. Die kunnen nu even wat lucht krijgen.

Failliet

Mensen die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, zijn er helaas genoeg. De afgelopen crisisjaren zijn er waarschijnlijk nog veel meer mensen bijgekomen, alleen al als gevolg van ‘onder water staande’ huizen en de vele bedrijven die mensen hebben moeten ontslaan of failliet zijn gegaan. Ook de pensioenen hebben er onder te leiden.

Onder water staan

Nu is het rond moeten komen van een karig inkomen al erg genoeg. Maar als je daarnaast ook nog schulden hebt, zoals bijvoorbeeld door een huis dat veel minder opbrengt dan je hypotheeksom hoog is (het ‘onder water staan’ dus), dan levert dat extra druk en stress op. 

Adempauze

Om aan die stress te ontkomen, gaat er volgens een persbericht van de overheid waarschijnlijk per 1 april een nieuwe regeling van start waarbij schuldenaren die niet op een gewone manier in een schuldsanering mee kunnen lopen een half jaar ‘adempauze’ krijgen. In die periode mogen schuldeisers niet bij de schuldenaar aankloppen om geld of spullen te eisen.

Probleemsituatie

De regeling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen gemeenten en belangenbehartigers van schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders. De periode van een half jaar kan worden gebruikt om alle zaken goed op een rij te zetten om zo tot een stabiele situatie te komen van waaruit verder gewerkt kan worden aan het oplossen van de probleemsituatie.

Bouwen

Volgens de website amweb.nl geldt de regeling niet alleen voor huur- en hypotheeklasten, maar ook voor zorg-, opstal-, WA- en motorrijtuigenverzekeringen. Volgens staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is de mogelijkheid om een adempauze in te lassen een belangrijke stap: “Het zijn belangrijke hulpmiddelen waardoor mensen die grote schulden hebben weer vooruit kunnen kijken en kunnen bouwen aan hun toekomst”.

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken