Sla nu je fotoslag!

De zon laat zich rijkelijk zien omdat de lente weer in het land is. Bloesem all over the place, bladeren vullen de bomen weer, planten schieten in de knop. Frisser krijg je het niet meer dit jaar, dus maak er gebruik van: fotografeer je huis vooral nu.

Al ben je helemaal niet van plan om te verhuizen, je weet nooit wat er in de loop van het jaar op je pad komt. Andere baan in andere stad? Loterij winnen? Studerende kinderen die er toch voor kiezen om op  kamers te gaan wonen waardoor je kleiner kunt gaan wonen? Of juist die boerderij op het platteland kopen die je eerder niet kocht omdat je kinderen het ‘te ver fietsen’ vonden naar de bewoonde wereld? Het kan allemaal zomaar gebeuren.

In die gevallen is het fijn dat je altijd kunt beschikken over ‘frisse’ foto’s van je bezit, ook al dient de grauwe winter zich weer aan. Juist op die momenten dromen huizenzoekers misschien wel weg in jouw lenteachtige of zomerse plaatjes. Het kan het besluit om te kopen zomaar versnellen. Daarom een paar tips van de vakfotograaf:

  • Maak foto’s bij voorkeur in de ochtend of tegen de avond, dan is het zonlicht het mooist en ontstaat er een warme gloed. Dit geldt zowel voor buiten als binnen;
  • Probeer bij buitenfotografie zo min mogelijk ‘storende’ elementen mee te nemen in de foto. Geen auto’s, geen kliko’s, geen drukke wegen. Zorg dat de ramen zijn gewassen en dus geen strepen laten zien als de zon er op reflecteert;
  • Zorg voor voldoende invallend licht om de frisheid ook binnen te accentueren. Geen donkere ruimtes. Verse bloemen en andere kleurrijke accenten zijn welkom. Voorkom storende zaken in beeld, van tandenborstels tot gaten in de muur.
  • Toch bezig? Maak meteen detailfoto’s van bijzondere zaken zoals glas-in-lood-ramen, een nis in de muur, luxe zaken (bijzonder sanitair, kranen, wasbakken etc.);
  • Maak vooral veel foto’s. Hoe meer er te zien is, hoe beter. 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken