Appartement altijd inclusief VvE

Een appartement. Lekker overzichtelijk wonen, minder onderhoud dan bij een huis met een tuin. Klinkt goed, werkt prima als je er voor in de markt bent. Maar let wel op: check goed hoe het zit met de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Verplicht

Elke gedeelde woning, zoals flat of appartement, heeft zo’n VvE. Dat is verplicht. Niet raar natuurlijk, want je moet samen zorgen voor het algemene onderhoud aan je woningcomplex. Een dak deel je met z’n allen, hallen en liften ook en wat te denken van gas,- water- en lichtvoorzieningen, om maar eens een paar gemeenschappelijke belangen te noemen.

Goed geregeld

Om te voorkomen dat mensen naar elkaar gaan wijzen, is de VvE verplicht. Net zoals de bijdrage aan die VvE. Elke bewoner moet hier zijn deel voor opbrengen, waardoor de woonlasten vanzelfsprekend omhoog gaan. Maar goed: als je ineens geld moet inzamelen voor groot onderhoud of een fikse reparatie, dan ben je blij als dit eerder al goed is geregeld. Vandaar dat deze bijdrage een wettelijke verplichting is.

Voldoende reserves

Het is daarom van belang om te weten hoe de VvE functioneert als je van plan bent om een appartement te kopen. Check vooral of er voldoende financiële reserves zijn en wat de statuten vermelden. Met andere woorden: welke rechten en plichten heb jij straks als appartementeigenaar. Mag je je woning onderverhuren? Beschikbaar stellen via Airbnb? Hoe hoog is de bijdrage eigenlijk? Moet ik de vergaderingen bijwonen etc.

Meekijken

Allemaal vragen die je beantwoord wil hebben voordat je overgaat tot aankoop. Dan zit je er immers aan vast. Daarnaast adviseren wij altijd om bij de bezichtiging voor verkoop even verder te kijken dan het eigen appartement, zodat je niet meteen in actie hoeft als het gebouw in slechte conditie is. Als Garantiemakelaar kijken we daarom graag even met je mee naar de staat van onderhoud én alle haken en ogen van de VvE.

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken