Gemakkelijk leven

The internet of things: systemen en apparaten verbonden met internet, die hierdoor eenvoudig met elkaar communiceren. Veel van deze toepassingen maken ons leven eenvoudiger, ook als we onderweg zijn.

Je thermostaat alvast hoger zetten als je op een koude dag richting huis rijdt, is ondertussen de gewoonste zaak van de wereld. Koelkasten die zelf bestellen zijn ook niet ver weg meer en bewakingscamera’s die automatisch een bekende of een inbreker herkennen en je eventueel waarschuwen, is voor velen al gesneden koek.

Eindeloos

Maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Steeds meer partijen bedenken toepassingen om het leven een stuk gemakkelijker te maken. Stel je staat in de file en er belt thuis iemand aan. Die iemand wordt door een webcam opgenomen en verschijnt vervolgens in je beeldscherm in de auto. Is het een bekende, kun je met een druk op de knop alvast open doen. En met een andere knop het koffiezetapparaat activeren, zodat als jij thuis bent, jullie meteen aan de koffie kunnen. Het kan zomaar werkelijkheid worden.

Kluis

Wat al werkelijkheid is, helaas nog even niet in Nederland maar volgend jaar waarschijnlijk wel, is een systeem van Volvo dat je auto omtovert in een kluis. Stel je bestelt iets via internet dat de volgende dag wordt afgeleverd. Maar je bent moeilijk bereikbaar in verband met werk. Dan stuur je een berichtje naar de koerier die vervolgens door het aanklikken van een link ziet waar jouw auto staat, een route krijgt en ter plekke je auto even open en dicht kan maken. Waarna jij weer een appje krijgt dat je pakketje is afgeleverd. Waar je ook bent. En staat je auto op een grote parkeerplaats, dan kan de koerier even de claxon laten klinken om de auto te vinden. Aan alles is gedacht.

Beveiligen

Het leven wordt op deze manier steeds eenvoudiger, waarbij natuurlijk altijd aandacht moet blijven voor veiligheid en privézaken. Daarom is het ook nu al van belang dat je even goed kijkt of alles wat in huis via internet verloopt, goed beveiligd is, onder andere met een stevig wachtwoord. Vooral je modem of router. Vraag desnoods een deskundige om je te helpen, want goede beveiliging is echt belangrijk. Maar dan kun je daarna ook volledig genieten van puur gemak.

 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken