Wat maakt jouw huis bijzonder?

Ben je van plan om je huis of appartement te verkopen? Dan is het goed om eens in de huid van de mogelijke koper te kruipen. Wat heeft jouw huis te bieden, wat zijn de pluspunten? Misschien zie je zelf niet meer, dus helpen wij je graag.

Groter

Een van de redenen om te verhuizen, is omdat je groter wilt wonen. Maar dat geldt voor de mogelijke koper van jouw huis ook. Die komt vaak uit een kleinere woning en is dan wél blij met alle opbergmogelijkheden die voor jou te krap zijn geworden. Benoem deze: ruime zolder, garage met vliering, tuinhuisje, inbouwkasten, trapkast etc.

Openbaar vervoer

Nog een paar dingetjes: hoe zit het met voorzieningen? Supermarkt dichtbij? Snel naar het centrum via de metro- of bushalte in buurt? Trein op loopafstand? Scholen? Overheidsinstellingen? Riante (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving? Zet alles wat aantrekkelijk kan zijn voor een volgende koper in de omschrijving van je huis.

Privacy

Iets wat niet direct zichtbaar is op de foto, is het uitzicht. Kijk je uit op een park of heb je een besloten tuin waar niemand in kan gluren, meldt dit dan. Privacy wordt hoog gewaardeerd. Wat ook geldt voor alles wat je hebt ondernomen aan milieuvriendelijkheid en energiebesparing. Amper energiekosten? Zet het er in hoofdletters bij.

Senioren

Tot slot: hou rekening met senioren. Die blijven steeds vaker zelfstandig wonen en hebben daarom baat bij verschillende zaken: mocht je geen drempels hebben, is dat een plus. Net zoals een badkamer beneden, een tuin die weinig onderhoud vraagt, extra kamers of (de mogelijkheid voor) een huisje op het terrein voor de mantelzorger.

Nog meer tips?

Brainstorm er een avondje op los of vraag vrienden en familie om eens met ‘vreemde’ ogen naar pluspunten te zoeken. Ook wij doen dat vanzelfsprekend graag. Wie weet hebben we dan nóg meer tips en ideeën om jouw huis nog sneller te verkopen.

 

 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken