Hoe te verhuizen

Dat de huizenmarkt weer lekker op stoom ligt, is voor ons wel duidelijk. Als Garantiemakelaar hebben we het er elke dag druk mee. Maar als die verkochte huizen hebben ook een bijwerking: mensen die moeten verhuizen. Hoe pak je dat aan?

Prijsopdrijver

Een verhuisbedrijf inschakelen, is natuurlijk het meest relaxed maar kan in de papieren lopen. Vooral wanneer de verhuisafstand groot is, een van beide woningen moeilijker bereikbaar is of als er een lift moet worden ingezet. Om maar eens een paar prijsopdrijvers te noemen.

Is tijd geld?

Zelf doen is daarom de goedkopere oplossing, maar het kost u vaak veel meer tijd dan dat het een professionele verhuizer zou kosten. Als tijd geld is voor u, is een verhuisbedrijf inschakelen zeker een overweging.

Check je verzekering

Ga je het zelf doen, let dan wel op een paar zaken: huur je een bus, check dan hoe deze is verzekerd. Alleen voor verkeerschade, of is er ook een optie voor schade aan de inhoud? Of kun je tijdens het verhuizen gebruik maken van je inboedelverzekering? Niet iedereen is zich er van bewust dat een verhuizing immers schade kan opleveren. Je laat misschien iets uit je handen vallen, of een van je hulpjes, je stoot met de staande lamp een hanglamp kapot of je beschadigt het bureaublad omdat het amper door het trapgat past. Duizenden ‘kleine’ schades’ liggen op de loer. En dan hebben we het nog niet gehad over de ‘lange vingers’ die in een ombewaakt ogenblik iets groots uit je verhuisbus jatten. 

Maximum schadebedrag

Het is bij zelf verhuizen daarom raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw verzekeringstussenpersoon om te checken of schade tijdens het verhuizen bij uw verzekering is gedekt. Of dat u zich daar incidenteel tegen kunt verzekeren. Mocht je overigens toch een verhuisbedrijf inschakelen, vraag dan naar de voorwaarden die deze verhuizer hanteert om discussies achteraf te voorkomen. Daar wordt soms een maximum schadebedrag gehanteerd.

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken