Prijskaartjes verhuizen lopen vaak flink uiteen

Heb je een Garantiemakelaar in de arm genomen, dan ga je verhuizen. Of je nu een huis koopt of verkoopt, je spullen zullen moeten verhuizen. En dat kost geld. Volgens de Consumentenbond is verhuisprijzen vergelijken zeker de moeite waard.

Aantrekkelijk

Natuurlijk kun je geld besparen door zelf te verhuizen, vooral als je nog klein woont en naar groter gaat. Busje of aanhanger huren en op en neer rijden. Moet je echter als volledig gezin naar een andere plek en liggen de oude en nieuwe locatie bovendien verder uit elkaar, dan is een ‘alles-in-een-keer-oplossing’ heel aantrekkelijk. Dus bel je een verhuisbedrijf voor een offerte.

Meerdere offertes

Volgens de Consumentenbond is het in zo’n geval slim om meerdere offertes aan te vragen. Dat deed de bond ook voor het onderzoek en kreeg daarbij prijsopgaven die uiteen liepen van 337 euro tot maar liefst 2.313 euro, zo lezen we in hun persbericht. In totaal vroegen ze 32 offertes op voor de verhuizing van een echtpaar in een twee-onder-een-kapwoning in Westzaan naar een appartement in Katwijk.

Erkend of niet

Je kunt kiezen voor een erkende verhuizer of een die dat niet is. Eerstgenoemde verhuizers werken allemaal met dezelfde voorwaarden, vastgesteld in overleg met de Consumentenbond, en kennen een geschillencommissie. Niet-erkende verhuizers hebben hun eigen voorwaarden en kunnen een eigen risico in rekening brengen bij schade, oplopend tot wel 750 euro. Ook stellen sommige niet-erkende verhuizers dat zij niet aansprakelijk zijn voor verlies en schade tijdens de verhuizing. Echt iets om op te letten, want het gaat toch om dierbare spullen. Dit geldt eveneens als je zelf verhuist: check dan of je inboedelverzekering of een andere verzekering de verhuizing dekt.

Duurder

De erkende verhuizer is vaak duurder, maar ook binnen deze groep stelde de bond prijsverschillen vast die opliepen tot wel 1.200 euro. Even over het internet surfen, een rondje bellen en offertes aanvragen loont dus echt de moeite.

 

R Rol
10

Zowel bij aankoop als verkoop zeer professioneel geholpen. Wat communicatie betreft alles prima verlopen. Hans, Thijs en Sandra hartelijk bedankt voor jullie inzet bij aan en verkoop hellemaal top!!

Linda M
9

Goede presentatie, fijn dat ik ook via Internet kon zien hoeveel Mensen mijn huis per dag bekeken hadden. Goed contact met makelaar en snelle verkoop :)

Lees meer
Terug
Recent bekeken